Как да почистим дома си с ... лимони

Четвъртък, 16 Януари 2014г

 За да изглежда вашият дом спретнат и чист, не е нужно да отделяте цяло помещение в него за разнообразни по консистенция и цена препарати. Не е нужно дори да си правите труда да подсвирквате с уста и да чакате отнякъде да долети плешив мускулест чичко, който да свърши цялата работа вместо вас.


В настоящата статия събрахме някои полезни и неочаквани съвети, които значително ще ви улеснят в домакинството. Освен доказаната си ефективност и факта, че не струват почти нищо, те си имат още едно предимство - натурални са, т.е. в тях няма вредна химия.


 


Използвайте лимон вместо белина за избелване


 


Харесвате се в бели дрехи, но се въздържате да си купувате такива, защото след второто пране вече изобщо не са бели. Познат ни е този сценарий. Позната ни е и ужасната миризма на белина. Но ако опитаме да накиснем пожълтелите дрешки в леген с натопени в него резени лимон, може би ще се сбогуваме завинаги с въпросните проблеми.


 


Почистване с лимон металните повърхности


 


Киселият цитрусов плод е способен да лъсне до блясък бравите, кранчетата на мивката и всички останали елементи в дома, които са изработени от неръждаем метал. Просто трябва да разрежете лимона наполовина и да натъркате с него мястото, нуждаещо се от почистване. 
Препоръчваме ви

Още актуални новини