Зехтинът е истинският елексир за здравето на кожата и косата

Сряда, 19 Февруари 2014г

Зехтинът е  популярен със своите здравословни ползи. Освен  , че подобрява вкуса и качеството на дадено ястие, зехтинът може да се  употребява и като козметичен продукт.


Съдържанието на минерали, протеини и витамини в зехтина спомага за подобряване визията на кожата и косата. Зехтинът хидратира, подхранва и омекотява кожата.  Честото му използване превръща сухата и груба кожав копринено нежна.Козметичните продукти, съдържащи зехтин, помагат при редица кожни заболявания като псориазис, дерматит и екзема.


Употребата на зехтин редуцира появата на пърхот, заздравява косъма и придаваневероятен  блясък на косата.Той се грижи и за здравината на ноктите. Намалява пожълтяването и начупването им.Не се препоръчва използването на зехтин при много мазна и акнеична кожа, тъй като той може да запуши порите и да доведе до обострянето на черните точки. 


Въпреки добрите  резултати, които се постигат с помощта на зехтина, той не трябва да се използва за дълго време. Тъй като продуктът е изключително мазенипри дълготрайна  употреба може да доведе до раздразнения на кожата, особено ако тя по начало е мазна.


източник: ПИК

Препоръчваме ви

Още актуални новини