Полезни хитринки в кухнята

Четвъртък, 10 Април 2014г

 Понякога някои полезни съвети могат значително да ви улеснят живота в кухнята и домакинството. Затова ние ви представяме малко хитрости, които се надяваме да бъдат полезни.


Знаете ли че:

+ Картофите ще станат изключително вкусни ако когато ги варим, печем или пържим добавим няколко скилидки чесън.

+ Блатът за торта няма да спада ако след като се изпече се остави на топло да изстива постепенно. Не трябва да се допуска рязка смяна на температурата, защото се получава хлътване в средата или блатът просто спада.

+ Яхнията ще стане много по- вкусна ако залеете запръжката с топла вода.

+ Гарнитура с много приятен вкус може да получите ако в сока от печеното месо се прибави малко заквасена сметана и с него се залее гарнитура от сварен орис или паста.

полезни съвети:

+ Пържолите ще имат уникален вкус ако преди пържене или печене се намажат със смес от олио и оцет в съотношение 3:1.

+ Бульонът ще стане много по- ароматен и вкусен ако продуктите се сложат в студена вода и се кипват бавно, а след като заврат се варят продължително време но умерена температура.

+ Можем успешно да премахнем миризмата на чесън от съдовете и приборите за хранене най- добре с помощта на лимонов сок. Просто срежете един лимон през средата и с половинките натъркайте повърхностите обилно и след това ги изплакнете.

полезни съвети:

+ Ако в кухнята използвате медни съдове, може да им възвърнете първоначалния блясък, като използвате сол и лимонов сок. С дунапренова гъба разтъркайте енергично повърхностите, изчакайте десетина минути и ги изплакнете добре.

+ Ще почистите добре плочките в банята, ако смесите оцет и вода по равно и ги разтъркате добре. След известно време отново ги разтъркайте и след това ги изплакнете обилно с вода.

+ Ако огледалото в банята се изпотява винаги когато се къпете, измийте го много добре с обезмаслител. Повтаряйте тази операция всяка седмица и ще се радвате на кристално чисто отражение.

Препоръчваме ви

Още актуални новини