Как да се държим с нашия първокласник?

Четвъртък, 04 Септември 2014г

 Добре е от рано да създадете определени навици на дедето си, за да му е по-лесно да се справя в училище.


 


- Всяка сутрин го събуждайте по-рано, за да има време спокойно да се сприготви за училище. Бъдете позитивни и разговаряйте с него. Нека споделя новите си впечатления.


 


- Научете детето си да си приготва учебниците от предния ден, за да няма суетене и бързане рано сутрин.  Нека си изготви ясна програма.


 


- Не критикувайте детето си прекалено. Пестете забележките си, за да не започне да се страхува и да не иска да споделя с вас. Ако разбира се детето сбърка, то умесно е да поговорите с него, но предварителните заплахи са излишни.


 


- След училище, позволете на детето си да си поиграe и да си почине. Когато си върне силите, нека се захване с домашните. Научете го да поема отговорност за задълженията си.


 


- Научете детето си редовно да си учи уроците и да си пише домашните. Когато е необходимо му помагайте, но колкото е по-самостоятелно, толкова по-добре.


 


- Не забравяйте да се забавлявате заедно. Разхождайте се, играйте си заедно. Важно е детето да усеща, че вашето отношение към него не се е променило. Подкрепяйте го, защото има нужда от вашето внимание и оценка.


 


Източник:mamatatkoiaz

Препоръчваме ви

Още актуални новини