4 начина да спестим пари по празниците

Събота, 13 Декември 2014г

Дойде най-празничният месец в годината и мнозина от нас ги обливат горещи вълни при мисълта колко пари ще се похарчат за коледна трапеза, подаръци, екскурзии. За да влезем обаче в ограничения си месечен бюджет е необходимо да помислим как да спестим пари: 

1. Следете коледните разпродажби и намаления.

За съжаление, в повечето български магазини важи следната максима „Ден година храни“ и мнозинството търговци надуват двойно и тройно цените точно преди празниците. И все пак, моловете са много, магазините също и в някои от тях наистина правят големи намаления. Ако искате да попаднете на изгодни предложения, както за храни, така и за дрехи, следете промоциите и разпродажбите.

2. Не купувайте скъпи, а ефектни подаръци!

За да спестите някой лев, търсете не толкова скъпи, а ефектни и интересни подаръци. Особено когато става въпрос за детските стоки, търсете занимателни и образователни игри, с които детето да играе дълго. Повечето детски играчки омръзват буквално минути след подаряването им, а един пъзел или конструктор би могъл да е интересен за по-дълго време.

3. Изберете качеството пред количеството.

За българския потребител е характерно, че обича да пълни торбите с всевъзможни стоки, просто защото са евтини или на промоция. Що се отнася до храните и напитките, подберете по-качествените стоки и се опитайте да ги предложите в няколко варианта на коледната трапеза.

4. Опитайте нови вкусни рецепти, с по-евтини продукти.

Ако бюджетът ви за коледното меню е ограничен, не се отчайвайте. Вкусна трапеза може да има и с по-малко продукти или пък с постни ястия. Важното е да имате ентусиазъм да пробвате нови рецепти, за да достигнете кулинарни върхове.

 

 


Източник: az-jenata.bg

Препоръчваме ви

Още актуални новини