Кебап в тиква

Понеделник, 15 Декември 2014г
Необходимите продукти за кебап в тиква:
1. 1 малка тиква

2. 500 грама месо

3. 4 глави лук

4. 500 грама гъби

5. ½ чаена чаша червено вино

6. 4 дафинови листа
Необходимо време за приготвяне:

30 минути подготовка

90 минути печенеРецептата за кебап в тиква в три стъпка:
1.

Първата стъпка от рецептата за кебап в тиква е подготовката на продуктите. Първа е тиквата. Най-вкусна безспорно е тиква от сорта “цигулка”, но може да ползвате и друг сорт, в зависимост от това, каква тиква имате в наличност. Ако ползвате цигулка, то за приготвянето на пълнената тиква ви е необходима само кухата част на тиквата, ако ползвате кръгла тиква, то изрязвате отгоре и запазвате “капачето”. Почиствате кухата част на тиквата от семките.
Лука нарязвате на полумесци, а месото на хапки. Може да ползвате всякакво месо - свинско, пилешко, телешко. Гъбите измивате и нарязвате на едри парчета.
2.

В дълбок тиган или тенджера сгорещявате ½ кафена чаша олио, в която изсипвате лука и разбърквате докато омекне. След това добавяте месото и гъбите и бъркате около 5 минути, след което добавяте виното и ½ чена лъжица сол и оставяте да ври, докато виното изври.
3.

Пълните кебапа в тиквата, като добавяте и дафиновите листа. Ако ползвате тиква “цигулка” покривате отвора с алуминиево фолио, а ако ползвате кръгла тиква слагате отгоре “капачето” на тиквата. Слагате тиквата в тава и сипвате 2 чаени чаши вода. Печете пълнената тиква в кебап в предварително загрята на 200 градуса фурна за час и половина.

 

 

 

Източник: supichka.com 

Препоръчваме ви

Още актуални новини