Няколко изключително полезни психологически трика

Сряда, 07 Октомври 2015г

Предлагаме ви няколко психологически трика, които ще опростят живота ви и ще го направят по-лесен в стресови ситуации.


Когато няколко души се смеят в група, всеки инстинктивно поглежда към човека, който му е най-привлекателен или човекa, който счита за най-близък. 

Ако сте нервен, и ви предстои отговорна работа, дъвчета дъвка. Така ще можете да се отпуснете, защото подсъзнателно ментовият аромат на дъвката ще ви успокои и вие ще се чувствате в безопасност.

Ако някой ви се развика, запазете спокойствие. Възможно е това да ядоса събеседника ви, но в същото време ще почувства и винoвен за поведението си.

Ако отговорът на вашия събеседник не е изчерпателен или напълно откровен, не задавайте въпроса си отново. Само го погледнете внимателно в очите. Тогава той ще бъде принуден да продължи разговора.

Оказва се , че не само емоциите влияят на мимиките , но и обратното. Така че, ако искате да се чувствате щастливи - усмихвайте се възможно най-широко.

Когато е възможно, опитвайте се да не започвате изреченията с "Аз мисля" или "Според мен". Това се подразбира. Не показвайте излишна неувереност.

Преди важно интервю си представете, че интервюиращият ви е дългогодишен приятел.Така ще се почувствате по-спокойни и ще се притеснявате по-малко.

Хората ще са склонни да ви дадат повече, ако преди това са ви отказали нещо по-голямо.

Ако ви се налага да се срещате в офиса с много хора поставете огледало зад себе си. Така всички ще се държат учтиво с вас, защото едва ли някой би искал да се види ядосан.

 

Препоръчваме ви

Още актуални новини