Как да поддържаме дрехите си

Вторник, 20 Октомври 2015г

Есента дойде, с нея и свищовската мъгла, а температурите постоянно тепърва ще се понижават.Време е да извадим топлите дрехи от гардеробите – пуловери и жилетки, зимни сака и панталони, пухени якета, шлифери,  балтони  и така нататък. И ако не сте се погрижили добре за тях през пролетта, когато сте ги прибрали, може и да ви очакват неприятни изненади. Но ... не бързайте да се отказвате от миналогодишните си дрехи, ако  след третото гладене сакото ви все още изглежда като сдъфкано и изплюто,  готиното марково  яке от гъши пух се е степало до неузнаваемост, а оново малко петно, което беше микроскопично и почти не се забелязваше сега ви вади очите. Тогава на помощ идват професионалистите:


Оставете купчините си с дрехи на Ателие за химическо чистене „Пролет“ и бъдете сигурни, че за тях ще се погрижат професионално.


Не се опитвайте да перете сака, връхни дрехи и др., защото има опасност да се свият или деформират.


Ако по дрехите ви  има петна, особено ако са с неясен произход, не се опитвайте да ги отстраните на ръка. Много от тях при контакт с водата се фиксират и отстраняването им става невъзможно. Затова най-напред трябва да се третират по химически начин.


В Ателие „Пролет“ използват на-добрите материали за химическо почистване, комбинирани с модерна техника и квалифициран персонал . Така Вашите дрехи ще изглеждат като нови.

След почистването в химическата машина дрехите се преглеждат за останали петна, ако е необходимо се връщат за повторна обработка.

Последната фаза на процеса по почисването на  дрехата  е оформяне, гладене и пакетиране. Гладенето е много важен процес , дори една съвършено чиста дреха, без правилно изглаждане изглежда грозна и деформирана.

В ателието за химическо чистене могат да се погрижат не само за вашите дрехи, но и за одеала, възглавници, олекотени завивки, завеси, дамаски, китеници, пердета, покривки и други, които трудно ще съберете в пералнята.Ателие „Пролет“ се намира на ул. Хр. Смирненски“ 3. И само сега, ако платите битовите си сметки там  /ток, вода, телефон, данъци, такси и други/ на касата на Изи пей,  ще получите и талон с 10% отстъпка за всички предлагани от тях услуги. 

Препоръчваме ви

Още актуални новини