Тихомир Тодоров - Републикански шампион по карате, Троян 2012

Четвъртък, 22 Март 2012г
От колко време тренираш карате?

Започнах да тренирам карате преди 10 години в школата на сенсей Марин Маринов, където съм и сега.

Как реши  да започнеш?

Решението ми да започна да тренирам карате дойде след някои промени в моя живот. Като ученик пушех много. След един час по физическо, в който трябваше да бягаме 600 м.  На финала се чувствах, сякаш някой ми взема душата. Тогава реших да променя начина си на живот. Същата година работих на морето. Там се запознах с професионални спортисти, които ме насочиха към каратето.  Връщайки се в Свищов се запознах със сенсей Марин Маринов и започнах първите си тренировки.

Живееш и работиш в София, какво те стимулира да се състезаваш за клуб Алеко?

Имаше период, в който се състезавах за карате клуб Левски Спартак, защото се изместих да живея в София. По това време вече бях станал републикански шампион, също така бях станал първи на европейски турнир в Берт, Швейцария. Бях обявен за спортист №1 на Община Свищов. Сенсей Маринов ме изпрати с пожелание за успех, за което му благодаря. От края на 2010 до 2012 не тренирах карате, тъй като в този период загубих баща си  -  на него посвещавам републиканската си титла от състезанието през 2012. Реших, че ако се завърна в каратето , ще играя само в карате клуб „Алеко“, защото там се чувствам като у дома си. Обичам много нашия град и това, че съм член на свищовски клуб ме кара да се чувствам по-близо до него. Човек не трябва да забравя откъде е тръгнал и къде са корените му, защото те помагат на едно дърво да устои на силните ветрове!

Коя е титлата или наградата, на която държиш най-много?

За мен всяка титла е важна, защото е една спечелена битка. Всяко състезание е едно препятствие, което след като го спечелиш ти носи душевно удовлетворение  и те мотивира да продължиш напред!

Благодарим ти много за отговорите. Нашият екип ти желае още много успехи и само първи места!

 

 

Препоръчваме ви

Още актуални новини